Jelle Holtkamp

Familietraditie

Hi! 👋 Ik ben Jelle Holtkamp, oprichter en eigenaar van Kees Kampeert. Wat ik leuk vind? Vouwwagens maken! Net als mijn vader Bert en opa Jelle dat in hun tijd deden. Op deze pagina lees je meer.

Hoe een familietraditie ontstond

1928

De opa van Jelle Holtkamp (1978) was Jelle Holtkamp 🙂. In 1928 trok hij naar Ameland met een tent van eigen ontwerp. In het Groningse Ter Apel had hij zijn eigen dorpswarenhuis waar uiteindelijk ook de tenten van Holtkamp werden verkocht. Een familietraditie was geboren.

Jelle Holtkamp (sr.) in 1928 met zijn tent van eigen ontwerp

1983

Bert Holtkamp zette het bedrijf voort en richtte zich voortaan volledig op kampeerproducten. Hij ontwierp een nieuwe vouwwagen met een ongekend snel vouwsysteem en een volledig nieuw uiterlijk: de Holtkamper Flyer! In 1983 was het zijn definitieve doorbraak met Holtkamper. 

Mijn opa (Jelle) en oma (Alberdina) tijdens de introductie van de Holtkamper Flyer op de RAI Amsterdam 1983

2000

In 2000 kwam zoon Jelle Holtkamp in het bedrijf werken. In latere jaren werd Jelle directeur en gaf hij leiding aan een team van 45 kampeerprofessionals. Om wat afstand te nemen van de ouderwetse vouwwagens van de jaren negentig volgde de introductie van de term 'tenttrailers'. Het is nog steeds een veelgehoord begrip, al gebruikt Jelle nu weer gewoon 'vouwwagen' 🙂.

Jelle Holtkamp (jr.) circa 1983 bij de Holtkamper Flyer

2008 - nu

In 2008 startte Jelle een eigen bedrijf, naast zijn werk bij Holtkamper. In 2012 was het tijd om de vleugels definitief uit te slaan en richtte Jelle zich volledig op JRV (Jelle Recreational Vehicles 🙂). Hij smeedde plannen voor een nieuw kampeerproduct en in 2015 ontstond het tegenwoordige 'Kees Kampeert'. 

In 2017 werd Holtkamper verkocht aan de Campfire Group en ging Bert Holtkamp met verdiend pensioen (hij kampeert nog steeds). In hetzelfde jaar opende Kees Kampeert de deuren van een bedrijfpand in de stad Groningen om een prototype te kunnen bouwen. In 2020 werd het gebouw ingeruild voor een groter bedrijfspand in Scheemda: en daar werd uiteindelijk de Kees Kampeert Numero Dertien geboren! 🥰

Bert Holtkamp tijdens een interview van RTV Drenthe

Ambities

En wat de toekomst zal brengen? Goede vraag! Wat vast staat is dat Kees Kampeert erg tevreden is met het Kees Kampeert van nu 😎. Het bedrijf is niet te groot en dat biedt geweldige voordelen: iedere vouwwagen wordt bij Kees Kampeert in de hal gebouwd en iedere klant is een bekende klant. Het is de uitdrukkelijke wens (ook van Kees 😉) om dit zo voort te zetten! Met veel plezier blijft Kees Kampeert voor altijd de kleinste vouwwagenfabrikant van Nederland! 🐣 

Met onze Holtkamper Flyer in Noorwegen 2020

Als wij zelf gaan kamperen

Wij kamperen natuurlijk met de Kees Kampeert Numero Dertien (en we passen er gemakkelijk in met z'n 5-en 😉). We gaan het liefst naar plekken waar het niet te druk of te commercieel is. Beetje authentiek is het mooiste. En er moet iets te ontdekken en te doen zijn voor de kleintjes. Een bos, bult, strand of plas bijvoorbeeld. We hebben geen vast vakantieland. Vaak tuffen we naar Denemarken of Zweden maar we blijven ook wel eens dichter bij huis. Als iets meer tijd hebben gaan we juist verder weg naar Griekenland of IJsland, maar dat is nu al weer een paar jaar geleden. De afgelopen zomers gingen we we naar Bornholm, midden in de Baltische Zee. Een prachtig eiland! Moet je eens proberen 😉.

Ons stekkie op Bornholm in 2023

Waar is Kees?

Tja, Kees kampeert! 😄
Terwijl wij al het werk doen is Kees lekker aan het kamperen. In de winter bezoekt hij met zijn Numero Dertien de mooiste plekjes in Zuid-Europa en in de zomer trekt hij juist naar koelere oorden in het noorden. 'Geluk zit in een klein hoekje' zegt Kees altijd. Kees is een echte levensgenieter. 

Kees bestaat helaas alleen op papier (maar hij is wel altijd in onze harten). Kees Kampeert is geregisteerd als bedrijf bij de Kamer van Koophandel en als merk bij het Belenux Merkenbureau. Daarom staat er een ® achter zijn naam. Hoe de naam Kees Kampeert is ontstaan? Het kwam voort uit de fantasie om het héle jaar door te kunnen kamperen, zomer en winter, de zon achterna reizend. Zoals Kees dat dus doet :). Daarom Kees Kampeert. Omdat Kees Kampeert. 

Kees Kampeert in de media

In de media
Soms besteden media aandacht aan onze gereviseerde vouwwagens. Hier kun je het teruglezen of zien.

En dan nog dit!

Vaste scherpe prijzen
We verkopen we onze kampeerspullen voor scherpe, vaste prijzen. We schatten ze naar waarde in en we staan in voor wat we verkopen. Want dat behoort ook tot onze familietraditie: kwaliteit leveren en een betrouwbaar bedrijf zijn waar je op kunt bouwen. 

In de bres voor de natuur
Iedereen moet iets doen want de natuur heeft het moeilijk. Daarom houden wij ons bij Kees Kampeert aan een paar gouden duurzaamheidsregels! 🌱 En natuurlijk richten we ons dagelijks op het behoud van alles wat nog langer gebruikt kan worden, zoals de wagentjes van Holtkamper waar we nieuwe tenten op plaatsen.

Knappe Kees 🐄
Kees Kampeert ondersteunt graag Koeienrusthuis De Leemweg, waar koeien van hun oude dag mogen genieten. Knappe Kees is onze speciale 'adoptie-os', ga maar eens kijken!

RTL Kampeert op bezoek bij Kees Kampeert