Jelle Holtkamp

Hi! 👋 Ik ben Jelle Holtkamp, eigenaar van Kees Kampeert. Mijn opa ontwierp 96 jaar geleden zijn eerste tent met zijn bedrijf HOLTKAMP. Mijn vader Bert Holtkamp ontwierp begin jaren tachtig de Holtkamper Flyer en paste de bedrijfsnaam aan naar HOLTKAMPER en nu ben ik aan de beurt met KEES KAMPEERT en de №13. Kamperen zit zogezegd in onze natuur! 🌱

Kamperen zit in onze natuur

Mijn opa heette ook Jelle Holtkamp 🙂 (1910-1983). In 1928 trok hij naar Ameland met een tent van eigen ontwerp. In het Groningse Ter Apel was hij eigenaar van dorpswarenhuis HOLTKAMP waar uiteindelijk ook de tenten verkocht zouden worden. Onze familietraditie was geboren!

Jelle Holtkamp (sr.) in 1928 met zijn tent van eigen ontwerp

1983

Mijn vader Bert Holtkamp zette het bedrijf voort en richtte zich voortaan volledig op kampeerproducten. De naam van het bedrijf werd veranderd in HOLTKAMPER. Bert ontwierp een nieuwe vouwwagen met een ongekend snel vouwsysteem en een volledig nieuw uiterlijk: de Holtkamper Flyer! Wie kent hem niet... In 1983 was het zijn definitieve doorbraak met Holtkamper. 

Bert Holtkamp tijdens een interview van RTV Drenthe

Mijn opa (Jelle) en oma (Alberdina) tijdens de introductie van de Holtkamper Flyer op de RAI Amsterdam 1983

2000

Voor mijn gevoel werkte ik al sinds mijn geboorte in het bedrijf 😉 maar in 2000 breidde ik uit naar fulltime. De collectie was inmiddels uitgebreid met de modellen Spacer, Feluka, Astro en Cocoon. Ik werd directeur, hield me bezig met de productie en nieuwe modellen en Holtkamper groeide verder en verder. We gingen de term 'tenttrailers' gebruiken voor onze producten, want de ouderwetse vouwwagen in bungalowvorm had een imagoprobleem. Die tijden zijn nu definitief voorbij, dus ik zeg weer gewoon vouwwagen 🙂, leve de Nederlandse taal 🇳🇱!

Jelle Holtkamp (jr.) circa 1983 bij de Holtkamper Flyer

2008/2012

In 2008 richtte ik een eigen bedrijf op, JRV genaamd (Jelle Recreational Vehicles 🙂).  Eerst nog naast mijn werk bij Holtkamper maar in 2012 was het tijd om de vleugels definitief uit te slaan. Ik smeedde plannen voor een nieuwe vouwwagen en in 2015 ontstond het tegenwoordige 'Kees Kampeert'. 

2017 - nu

In 2017 werd Holtkamper verkocht aan de Campfire Group en ging Bert Holtkamp met verdiend pensioen (hij kampeert nog steeds). In hetzelfde jaar opende Kees Kampeert de deuren van een bedrijfpand in de stad Groningen. In 2020 werd het gebouw ingeruild voor een groter bedrijfspand in Scheemda: en daar werd uiteindelijk de Kees Kampeert Numero Dertien geboren! 🥰 Terwijl de productie van de №13 tot in detail werd voorbereid werden er véle Holtkamper vouwwagens van top tot teen gereviseerd. RTL kwam langs om dit te bekijken.

Ambities

En wat de toekomst zal brengen? Goede vraag! Wat vast staat is dat ik erg tevreden ben met het Kees Kampeert van nu 😎. Het bedrijf is zeker niet te groot en dat biedt vele voordelen: iedere vouwwagen wordt door ons zelf in de hal in elkaar gezet en iedere klant is een bekende klant (ook na levering). Ook dat is voor ons kwaliteit. We willen graag op deze kleinschalige manier verder werken. Helemaal volgens familietraditie dus 👍.

Met onze Holtkamper Flyer in Noorwegen 2020

Als wij zelf gaan kamperen

Wij kamperen natuurlijk met de Kees Kampeert Numero Dertien (en we passen er gemakkelijk in met z'n 5-en 😉). We gaan het liefst naar plekken waar het niet te druk of te commercieel is. Beetje authentiek is het mooiste. En er moet iets te ontdekken en te doen zijn voor de kleintjes. Een bos, bult, strand of plas bijvoorbeeld. We hebben geen vast vakantieland. Vaak tuffen we naar Denemarken of Zweden maar we blijven ook wel eens dichter bij huis. Als iets meer tijd hebben gaan we juist verder weg naar Griekenland of IJsland, maar dat is nu al weer een paar jaar geleden. De afgelopen zomers gingen we we naar Bornholm, midden in de Baltische Zee. Een prachtig eiland! Moet je eens proberen 😉.

Ons stekkie op Bornholm in 2023

Waar is Kees?

Tja, Kees kampeert! 😄
Terwijl wij al het werk doen is Kees lekker aan het kamperen. In de winter bezoekt hij met zijn Numero Dertien de mooiste plekjes in Zuid-Europa en in de zomer trekt hij juist naar koelere oorden in het noorden. 'Geluk zit in een klein hoekje' zegt Kees altijd. Kees is een echte levensgenieter. 

Kees bestaat helaas alleen op papier (maar hij is wel altijd in onze harten). Kees Kampeert is geregisteerd als bedrijf bij de Kamer van Koophandel en als merk bij het Belenux Merkenbureau. Daarom staat er een ® achter zijn naam. Hoe de naam Kees Kampeert is ontstaan? Het kwam voort uit de fantasie om het héle jaar door te kunnen kamperen, zomer en winter, de zon achterna reizend. Zoals Kees dat dus doet :). Daarom Kees Kampeert. Omdat Kees Kampeert. 

En dan nog dit!

Vaste scherpe prijzen
We verkopen we onze kampeerspullen voor scherpe, vaste prijzen. We schatten ze naar waarde in en we staan in voor wat we verkopen. Want dat behoort ook tot onze familietraditie: kwaliteit leveren en een betrouwbaar bedrijf zijn waar je op kunt bouwen. 

In de bres voor de natuur
Iedereen moet iets doen want de natuur heeft het moeilijk. Daarom houden wij ons bij Kees Kampeert aan een paar gouden duurzaamheidsregels! 🌱 En natuurlijk richten we ons dagelijks op het behoud van alles wat nog langer gebruikt kan worden, zoals de wagentjes van Holtkamper waar we nieuwe tenten op plaatsen.

Knappe Kees 🐄
Kees Kampeert ondersteunt graag Koeienrusthuis De Leemweg, waar koeien van hun oude dag mogen genieten. Knappe Kees is onze speciale 'adoptie-os', ga maar eens kijken!

RTL Kampeert op bezoek bij Kees Kampeert