Circulaire Vouwwagens

We wilden per se een circulaire vouwwagen op de markt zetten en dat is gelukt: onze Kees Kampeert β„–13 is opgebouwd uit zowel nieuwe als gebruikte componenten. De ecologische voetafdruk is hierdoor echt stukken kleiner. En of we nog verder willen gaan? Zeker! Net als veel andere bedrijven hebben we de ambitie om ons product voor het grootste deel circulair te maken.

De mix

Dit is de mix van nieuwe en gebruikte componenten bij de Kees Kampeert β„–13.

Nieuw Gebruikt
Vouwwagentent Chassis
Tentframe (deels) Wagenkarkas
Matras Bodemplaat
Wagenzeilen Bedframe
Bagagemat Tentframe (deels)
Schokdempers Reservewiel
Banden links en rechts
Neuswiel (disselwiel)
Iedere Kees Kampeert β„–13 is anders, details kunnen afwijken.

Vragen

Wat is Eco Hybride?

Bij het bouwen van de vouwwagen worden zowel nieuwe als gebruikte componenten ingezet. Hierdoor is de voetafdruk een stuk kleiner. Want juist het produceren van stalen en aluminium onderdelen is ontzettend energie-intensief.

Is 100% circulair al mogelijk?

Helaas nog niet. We blijven echter de markt afspeuren naar ecologische vernieuwingen en circulaire alternatieven. Voor nu is de belangrijkste strategie het hergebruiken van metalen componenten in combinatie met het gebruiken van nieuwe materialen die zo lang mogelijk mee gaan. Dus het beste bisonyl (UV-bestendig), het krachtigste muggengaas (scheurt niet), de meest hoogwaardige vensterfolie (breekt niet) en natuurlijk het beste katoendoek (Ten Cate).

🌏
We hergebruiken vooral metalen componenten zoals chassis en wagenkarkas. Juist deze onderdelen veroorzaken veel CO2-uitstoot als ze nieuw worden geproduceerd.