Onderhoud van je vouwwagen

Nadat je hem hebt gekocht bij Kees Kampeert


Onderdeel kapot? Reparatie nodig?

Heb je een vouwwagen gekocht bij Kees Kampeert en is er iets kapot gegaan of aan vervanging toe? Kees Kampeert heeft geen eigen service-werkplaats maar kan je wel helpen de beste plek te vinden voor onderhoud aan je vouwwagen. Hier vind je info.

Tent (doek)

Als er iets kapot is aan de tent van je vouwwagen, dan kun je hiermee het beste naar een zeilmaker gaan. In heel Nederland vind je kundige zeilmakers die meestal veel verstand hebben van katoenen (vouwwagen-)tenten. Zoek er zelf één of vraag ons even, wij kennen er sowieso wel een aantal in den lande. Natuurlijk kun je ook bij Holtkamper terecht voor tentreparaties. Zie www.holtkamper.nl. 

 

N.B. Een klein scheurtje of gaatje in het doek kun je ook zelf repareren met professionele tape, zie ook de reparatietape in onze webshop. Reparatie door een zeilmaker is natuurlijk nóg mooier, maar met als je repareert met professionele tape kun je ook weer járen vooruit!

Frame (metaal)

Als er een framedeel kapot is gegaan of mist, kun je het beste bij Holtkamper terecht voor het vervangende onderdeel. Veel is nog wel leverbaar. Zie voor contactgegevens www.holtkamper.nl. Als je ons een foto stuurt kunnen wij het onderdeel wellicht ook leveren, maar ook wij bestellen het meestal eerst bij Holtkamper. Het vervangen van het framedeel kun je zelf doen of door Holtkamper laten doen. Als een framedeel niet meer leverbaar is, kun je ook de lokale 'metaalboer' vragen om een framedeel te repareren. 

Wagen (onderstel)

Het is verstandig de vouwwagen eens in de twee jaar voor onderhoud aan te bieden aan een caravanbedrijf, autobedrijf of aanhangwagenbedrijf. Het is en blijft immers een apparaat dat op de weg rijdt: veiligheid voor alles! Bovendien geeft het een goed gevoel als je remsysteem, verlichting en banden zijn nagekeken en gewoon in orde zijn. Een vakman kan dit het beste beoordelen. Prijzen variëren nogal. Je kunt natuurlijk kiezen voor een BOVAG- onderhoudsbeurt maar onderhoud door bijvoorbeeld een professioneel aanhangwagen- of autobedrijf voldoet ook en is een stuk goedkoper.