De circulaire β™» vouwwagens van Kees Kampeert

De Wagen

Van de Kees Kampeert Numero Dertien Vouwwagen

De wagen van de Kees Kampeert Numero Dertien is een plaatje. Met al zijn delen uit geanodiseerd aluminium ziet hij er niet alleen heel sportief uit, maar hij is ook ontzettend licht! Het mooiste is echter zijn circulaire karakter: de metalen delen van de wagen stammen van een gebruikte vouwwagen en daarmee is ontzettend veel CO2-uitstoot voorkomen! 

Videopitch

🎯
De Kees Kampeert Numero Dertien is een circulaire vouwwagen.
 Wij noemen dit Eco Hybride! Dit betekent dat de vouwwagen uit zowel nieuwe als gebruikte componenten is opgebouwd en dat er zo heel veel CO2-uitstoot wordt bespaard 🌱.

🎯
De wagen is superlichtgewicht.
 Je hoeft maar 280 kg achter je auto mee te nemen! En dat merk je in het energieverbruik. Maar ook op de camping als je een mooi plekje zoekt. Duwen met één hand is toegestaan πŸ‘‹ 😁.

Vragen

Merk je de β„–13 achter de auto?

Nou... bijna niet. Hij is voor een vouwwagen extreem licht, namelijk 280 kg. Tel daar wat bagage bij op en je hebt nog steeds niks zwaars achter je auto. Daarnaast is de Numero Dertien heel smal, laag en kort op de weg. Dat betekent dat de wagen niet gaat slingeren, dat je erbij langs kunt kijken en overheen kunt kijken (als je een dekzeilvergroter plaatst verdwijnt dat uitzicht, dat is dan een kleine concessie). Moet je oefenen met rijden? Nee, want er is echt niks aan πŸ₯³. 

Heeft de β„–13 onderhoud nodig?

Het belangrijkste is dat je eens in de 2 jaar de wagen laat onderhouden. Dat kan bij ieder aanhangwagenbedrijf of caravanbedrijf en ook bij sommige autogarages. Bij een servicebeurt wordt het remsysteem nagekeken en gesmeerd, maar ook worden de lichten en de banden gecontroleerd. 

Blijven onderdelen verkrijgbaar?

Ja hoor, onderdelen blijven gewoon beschikbaar. Voor het wagenkarkas, het frame en het lattenbodembed kun je terecht bij Kees Kampeert en voor het chassis (Al-ko) kun je zelfs terecht bij aanhangwagen- en  caravanbedrijven door heel Europa.  

Technisch

Chassis** Alko (G)
Wagenkarkas** Geanodiseerde aluminium buis en plaat (G)
Wagenzeilen*** Van sterk bysonil zeilmateriaal (N)
Bodemplaat** Watervast verlijmd berkenmultiplex (G)
Oplooprem βœ“ (G)
Elektra-stekker 13-polig Jaeger (G of N)
Banden en wielen 13 inch banden (N) op een stalen velg (G)
Reservewiel Onder de wagen (G)
Afmetingen wagen Circa 337 cm x 182 cm x 110 tot 130 cm (lxbxh)
Productiejaar chassis en wagenkarkas 2003 - 2009 (G)
Productiejaar wagenzeilen 2023/2024 (N)
Recent onderhoud uitgevoerd aan chassis incl. oplooprem βœ“

Voetnoten
G=gebruikt N=nieuw
**
Gebruikte onderdelen hebben gebruikssporen. Ze kunnen beschadigd zijn en/of sporen bevatten die niet verwijderd kunnen worden.
*** Bij ons mogen ook de ongebruikte onderdelen een plekje of ander 'schoonheidsfoutje' hebben, ontstaan tijdens assemblage of opslag.