De circulaire β™»οΈŽ vouwwagens van Kees Kampeert

De Wagen

Van de Kees Kampeert Numero Dertien Vouwwagen

De wagen van de Kees Kampeert Numero Dertien is een plaatje. Met al zijn delen uit geanodiseerd aluminium ziet hij er niet alleen heel sportief uit, maar hij is ook ontzettend licht! Het mooiste is echter zijn circulaire karakter: de metalen delen van de wagen stammen van een gebruikte vouwwagen en daarmee is ontzettend veel CO2-uitstoot voorkomen! 

Videopitch

🎯
De Kees Kampeert Numero Dertien is een circulaire vouwwagen.
 Wij noemen dit Eco Hybride! Dit betekent dat de vouwwagen uit zowel nieuwe als gebruikte componenten is opgebouwd en dat er zo heel veel CO2-uitstoot wordt bespaard 🌱.

🎯
De wagen is superlichtgewicht.
 Je hoeft maar 280 kg achter je auto mee te nemen! En dat merk je in het energieverbruik. Maar ook op de camping als je een mooi plekje zoekt. Duwen met één hand is toegestaan πŸ‘‹ 😁.

Vragen

Kan ik fietsen meenemen?

Zeker! Je kunt op de dissel 2 fietsen meenemen. Kies voor een vaste drager of voor een 'knobbel' waarop je je eigen auto-fietsendrager kunt plaatsen. Is de dissel al bezet (met een box) of wil je 2 extra fietsen meenemen? Dat kan dankzij de optionele Trailerhitch: deze trekhaak wordt aan de achterzijde van de wagen gemonteerd en biedt plaats aan een autofietsendrager voor 2 (extra) fietsen. 

Kan ik zonder openklappen bij de bagage?

Ja, met de Extra Bagagetoegang is dat mogelijk! Als je voor deze optie kiest, kun je het bed (met daarop de ingevouwen vouwwagentent) omhoogklappen, zonder dat je de vouwwagen openslaat. Het is nogal persoonlijk of je deze optie nodig hebt. Veel kampeerders leggen hun kampeerspullen (stoelen, tafel, elektrakabel, haringen, accessoires) onder het bed en laten deze er altijd in liggen. De vouwwagen staat dan altijd klaar. Bij een weekendje weg neem je de dagelijkse spullen zoals kleding en proviand mee in de auto. De Extra Bagagetoegang voegt dan niet zoveel toe. Dus, even over nadenken! 

Heeft de β„–13 onderhoud nodig?

Het belangrijkste is dat je eens in de 2 jaar de wagen laat onderhouden. Dat kan bij ieder aanhangwagenbedrijf of caravanbedrijf en ook bij sommige autogarages. Bij een servicebeurt wordt het remsysteem nagekeken en gesmeerd, maar ook worden de lichten en de banden gecontroleerd. 

Blijven onderdelen verkrijgbaar?

Ja hoor, onderdelen blijven gewoon beschikbaar. Voor het wagenkarkas, het frame en het lattenbodembed kun je terecht bij Kees Kampeert en voor het chassis (Al-ko) kun je zelfs terecht bij aanhangwagen- en  caravanbedrijven door heel Europa.  

Technisch

Chassis** Alko (G)
Wagenkarkas** Geanodiseerde aluminium buis en plaat (G)
Wagenzeilen*** Van sterk bysonil zeilmateriaal (N)
Bodemplaat** Watervast verlijmd berkenmultiplex (G)
Oplooprem βœ“ (G)
Elektra-stekker 13-polig Jaeger (G of N)
Banden en wielen 13 inch banden (N) op een stalen velg (G)
Reservewiel Onder de wagen (G)
Afmetingen wagen Circa 337 cm x 182 cm x 110 tot 130 cm (lxbxh)
Productiejaar chassis en wagenkarkas 2003 - 2009 (G)
Productiejaar wagenzeilen 2023 (N)
Recent onderhoud uitgevoerd aan chassis incl. oplooprem βœ“

Voetnoten
G=gebruikt N=nieuw
**
Gebruikte onderdelen hebben gebruikssporen. Ze kunnen beschadigd zijn en/of sporen bevatten die niet verwijderd kunnen worden.
*** Bij ons mogen ook de ongebruikte onderdelen een plekje of ander 'schoonheidsfoutje' hebben, ontstaan tijdens assemblage of opslag.