Over Jelle Holtkamp

En Kees Kampeert


Jelle Holtkamp
Jelle Holtkamp

Kees Kampeert

Hi! Ik ben Jelle Holtkamp, eigenaar van Kees Kampeert. Je vindt bij ons volledig gereviseerde Holtkamper vouwwagens maar we verkopen ook nette occasions en accessoires.  We richten ons volledig op de vouwwagens waar Holtkamper groot mee is geworden: de Astro, Cocoon,  Flyer en Spacer! Stuk-voor-stuk supersnel op te zetten en van topkwaliteit. (En erg leuk om dagelijks mee te werken!)

 

Achtergrond

Al in 1928 trok mijn opa (en naamgenoot) Jelle Holtkamp met zijn zelf ontworpen tent naar Ameland en ruim een halve eeuw later lanceerde Bert Holtkamp (zijn zoon, mijn vader) in 1983 de legendarische Flyer. Het hedendaagse Holtkamper was geboren en de naam was definitief gevestigd. En tussen de bedrijven door werd ik geboren! Niet in een vouwwagen, maar het scheelde vast niet veel. :-).

 

Ik groeide op tussen tentdoek, haringen en scheerlijnen en dat was natuurlijk geweldig. Ik ging altijd mee naar beurzen in binnen- en buitenland en op mijn twaalfde maakte ik al de promotiefilmpjes voor het bedrijf (op VHS natuurlijk).  In 2001 ging ik professioneel voor het bedrijf aan de slag. Ik hield me bezig met productontwikkeling, inkoop, productie en verkoop en marketing. Vanaf 2008 werkte ik als directeur voor het bedrijf. Het waren zeer intensieve maar ook ontzettend mooie jaren. En ja, je ziet nog steeds veel van mijn vakantiefoto's op de website en in de folders van Holtkamper! Want ook tijdens de vakantie ging het werk gewoon door. ;-)

 

In 2012 was het tijd voor verandering en startte ik mijn eigen bedrijf JRV Leisure (Jelle Recreational Vehicles). Na wat omzwervingen en projecten koos ik gaandeweg een leukere naam en ik ging ook weer met mijn vroegere 'eigen' producten aan de slag, maar nu helemaal circulair :-). Het huidige Kees Kampeert was geboren!

 

Sinds 2017 maakt Holtkamper deel uit van de Campfire Group en is er geen familie meer werkzaam in het bedrijf. Maar met Kees Kampeert zet ik de kampeertraditie voort die mijn opa Jelle Holtkamp in 1928 begon. Op naar 2028! 

Als wij zelf gaan kamperen

Ik heb met alle Holtkamper modellen wel eens gekampeerd. Op dit moment heb ik zelf een Flyer van bouwjaar 2000. Met kuipgrondzeil in de voortent, perfect. Ik kampeer  altijd met veel plezier zonder Kees (zie verderop!) maar mét Katja en onze kinders Annelie (5), Jonah (3) en Lenn (1).

 

We kamperen het liefst op plekken waar het niet te druk of te commercieel is. Beetje authentiek is het mooiste. En er moet iets te ontdekken en te doen zijn voor de kleintjes. Een bos, bult, strand of plas bijvoorbeeld. We hebben geen vast vakantieland. Vaak tuffen we naar Denemarken of Zweden maar we blijven ook wel eens dichter bij huis. Als iets meer tijd hebben gaan we juist verder weg naar Griekenland of IJsland, maar dat is nu al weer een paar jaar geleden. Ons volgende doel was Finland maar door Corona werd het: Noorwegen!

Kees 

De taken tussen Kees en mij zijn duidelijk verdeeld: Kees kampeert terwijl ik het werk doe. In de winter bezoekt hij met zijn vouwwagen de mooiste plekjes in Zuid-Europa en in de zomer trekt hij juist naar koelere oorden in het noorden. 'Geluk zit in een klein hoekje' zegt Kees altijd. En natuurlijk bestaat Kees helaas niet in het echt maar wel op papier: bij de Kamer van Koophandel en het Benelux Merkenbureau. Daarom staat er een ® achter zijn naam. Hoe de naam is ontstaan? Hij kwam voort uit de fantasie om het héle jaar door te kunnen kamperen, zomer en winter, de zon achterna reizend. Zoals Kees dat dus doet :). Daarom Kees Kampeert. Omdat Kees Kampeert.

Vaste scherpe prijzen

We verkopen we onze kampeerspullen voor scherpe, vaste prijzen. We schatten ze naar waarde in en we staan in voor wat we verkopen. Zie ook 'Waarom Kees Kampeert'.

In de bres voor de natuur

Iedereen moet iets doen want de natuur heeft het moeilijk. Daarom houden wij ons bij Kees Kampeert aan een paar gouden duurzaamheidsregels! 🌱 

Terug in de tijd

Soms kom je dingen tegen van een tijd geleden, zomaar ergens op internet. Hier kun je ze meelezen.

 

TROUW - Nederlandse vouwwagen wint designprijs

 

Groeten uit Groningen, 

Jelle Holtkamp (jr) bij de eerste Holtkamper Flyer - circa 1983
Jelle Holtkamp (jr) bij de eerste Holtkamper Flyer - circa 1983
Jelle Holtkamp (sr) op Ameland in 1928
Jelle Holtkamp (sr) op Ameland in 1928
Met de Flyer in Noorwegen 2020
Met de Flyer in Noorwegen 2020
Met de Astro in Griekenland 2008
Met de Astro in Griekenland 2008
Met de Flyer in Zweden 2014
Met de Flyer in Zweden 2014
Met de Flyer in Canada 2007
Met de Flyer in Canada 2007

Waarom Kees Kampeert?

7 goede redenen

Kees Kampeert Gastenboek

Wat anderen zeggen!


Duurzaamheid 🌱

Onze gouden regels!


De enige echte Kees Kampeerhamer
De enige echte Kees Kampeerhamer