Over Jelle Holtkamp

En Kees Kampeert


Jelle Holtkamp
Jelle Holtkamp

Kees Kampeert

Hi! Ik ben Jelle Holtkamp, eigenaar van Kees Kampeert. Je vindt bij ons volledig gereviseerde Holtkamper vouwwagens maar we verkopen ook nette occasions en accessoires.  Met onze vouwwagenwebshop richten we ons  volledig op de vouwwagens waar Holtkamper groot mee is geworden: de Astro, Cocoon,  Flyer en Spacer! Stuk-voor-stuk supersnel op te zetten en van topkwaliteit. En sinds 2021 zijn ze allemaal volledig gereviseerd!

 

Kampeerhistorie

Al in 1928 trok mijn opa (en naamgenoot) Jelle Holtkamp met zijn zelf ontworpen tent naar Ameland en ruim een halve eeuw later lanceerde Bert Holtkamp (zijn zoon, mijn vader) in 1983 de legendarische Flyer. Het hedendaagse Holtkamper was geboren en de naam was definitief gevestigd. En tussen de bedrijven door werd ik geboren! Niet in een vouwwagen, maar het scheelde vast niet veel. :-).

 

Ik groeide op tussen tentdoek, haringen en scheerlijnen en dat was natuurlijk geweldig. Ik ging altijd mee naar beurzen in binnen- en buitenland en op mijn twaalfde maakte ik al de promotiefilmpjes voor het bedrijf (op VHS natuurlijk).  In 2001 ging ik professioneel voor het bedrijf aan de slag. Ik hield me bezig met productontwikkeling, inkoop, productie en verkoop en marketing. Vanaf 2008 werkte ik als directeur voor het bedrijf. Het waren zeer intensieve maar ook ontzettend mooie jaren. En ja, je ziet nog steeds veel van mijn vakantiefoto's op de website en in de folders van Holtkamper! Want ook tijdens de vakantie ging het werk gewoon door.

 

In 2012 was het tijd voor verandering. Ik startte met mijn eigen bedrijf. Na wat omzwervingen pakte ik in 2017 ook weer mijn 'eigen' producten erbij maar deze keer helemaal circulair :-). Het huidige Kees Kampeert was geboren!

 

In 2017 werd Holtkamper verkocht aan de Campfire Group en ging mijn vader Bert Holtkamp (welverdiend!) met pensioen.

 

Met heel veel plezier zet ik nu met Kees Kampeert de kampeertraditie voort die mijn opa Jelle Holtkamp in 1928 begon. Op naar 2028! 

Als wij zelf gaan kamperen

Ik heb met alle Holtkamper modellen wel eens gekampeerd. Op dit moment heb ik zelf een Flyer van bouwjaar 2000. Met kuipgrondzeil in de voortent, perfect. Ik kampeer  altijd met veel plezier zonder Kees (zie verderop!) maar mét Katja en onze kinders Annelie (6), Jonah (4) en Lenn (1).

 

We kamperen het liefst op plekken waar het niet te druk of te commercieel is. Beetje authentiek is het mooiste. En er moet iets te ontdekken en te doen zijn voor de kleintjes. Een bos, bult, strand of plas bijvoorbeeld. We hebben geen vast vakantieland. Vaak tuffen we naar Denemarken of Zweden maar we blijven ook wel eens dichter bij huis. Als iets meer tijd hebben gaan we juist verder weg naar Griekenland of IJsland, maar dat is nu al weer een paar jaar geleden. Ons volgende doel was Finland maar door Corona werd het: Noorwegen!

Kees 

De taken tussen Kees en mij zijn duidelijk verdeeld: Kees kampeert terwijl ik het werk doe. In de winter bezoekt hij met zijn vouwwagen de mooiste plekjes in Zuid-Europa en in de zomer trekt hij juist naar koelere oorden in het noorden. 'Geluk zit in een klein hoekje' zegt Kees altijd. En natuurlijk bestaat Kees helaas niet in het echt maar wel op papier: bij de Kamer van Koophandel en het Benelux Merkenbureau. Daarom staat er een ® achter zijn naam. Hoe de naam is ontstaan? Hij kwam voort uit de fantasie om het héle jaar door te kunnen kamperen, zomer en winter, de zon achterna reizend. Zoals Kees dat dus doet :). Daarom Kees Kampeert. Omdat Kees Kampeert.

Vaste scherpe prijzen

We verkopen we onze kampeerspullen voor scherpe, vaste prijzen. We schatten ze naar waarde in en we staan in voor wat we verkopen. Zie ook 'Waarom Kees Kampeert'.

In de bres voor de natuur

Iedereen moet iets doen want de natuur heeft het moeilijk. Daarom houden wij ons bij Kees Kampeert aan een paar gouden duurzaamheidsregels! 🌱 

 

Kees en koeien 🐄

Er zijn miljoenen dieren in Nederland die binnen de bio-industrie een erg kort en technisch leven lijden. Daarom steunt Kees Kampeert graag Koeienrusthuis De Leemweg, waar koeien - net als mensen - gewoon van hun oude dag mogen genieten. Ja, genieten! Iedere koe die er een plekje vindt heeft natuurlijk ongelofelijk mazzel, maar kijk eens hoe mooi ze het hebben! Een goed begin is het halve werk. 

In de media

Soms schrijft er iemand iets over ons. Hier kun je het teruglezen!

 

// Recent //

 CAMPINGTREND.NL 'Kees Kampeert is hét adres voor gereviseerde Holtkamper vouwwagens.'

OLDAMBT.NU 'Kampeerboulevard A7 is een feit'

 

// Uit de oude doos //  

TROUW - Nederlandse vouwwagen wint designprijs

 

Groningse groet, 

Jelle Holtkamp (jr) bij de eerste Holtkamper Flyer - circa 1983
Jelle Holtkamp (jr) bij de eerste Holtkamper Flyer - circa 1983
Jelle Holtkamp (sr) op Ameland in 1928
Jelle Holtkamp (sr) op Ameland in 1928
Met de Holtkamper Flyer in Noorwegen 2020
Met de Holtkamper Flyer in Noorwegen 2020
Met de Holtkamper Astro in Griekenland 2008
Met de Holtkamper Astro in Griekenland 2008
Met de Holtkamper Flyer in Zweden 2014
Met de Holtkamper Flyer in Zweden 2014
Met de Holtkamper Flyer in Canada 2007
Met de Holtkamper Flyer in Canada 2007

Waarom Kees Kampeert?

7 goede redenen

Kees Kampeert Gastenboek

Wat anderen zeggen!


Duurzaamheid 🌱

Onze gouden regels!


De enige echte Kees Kampeerhamer
De enige echte Kees Kampeerhamer