De circulaire ♻︎ vouwwagens van Kees Kampeert

Kees en Jelle

Hoe Kees Kampeert ontstond.


Jelle Holtkamp

Jelle Holtkamp (jr)

👋 Even voorstellen...

Hi! Ik ben Jelle Holtkamp (jr), oprichter van Kees Kampeert. Wat ik leuk vind om te doen? Vouwwagens maken! Net als mijn vader Bert Holtkamp en opa Jelle Holtkamp dat in hun tijd deden. Op deze pagina vind je een beknopte familiegeschiedenis en vertel ik ook iets over mijn tijd bij Holtkamper. Heb je geen zin in geschiedenis? Kijk dan bij de Numero Dertien want die is helemaal klaar voor de toekomst! 😉 Flauw.

Dorpswarenhuis Holtkamp

In 1928 trok mijn opa Jelle Holtkamp (1910-1983) naar Ameland met een tent van eigen ontwerp. In het Groningse Ter Apel had hij zijn eigen dorpswarenhuis waar uiteindelijk ook de tenten van 'Holtkamp' werden verkocht. Een familietraditie was geboren.

Jelle Holtkamp (sr.) in 1928 met zijn tent van eigen ontwerp

Holtkamper Vouwwagens

Bert Holtkamp zette het bedrijf voort en ontwierp in de jaren zeventig een eigen vouwwagen met een supersnel vouwsysteem: de Holtkamper Flyer! Het was de definitieve doorbraak van Holtkamper.

Mijn opa (Jelle) en oma (Alberdina) tijdens de introductie van de Holtkamper Flyer op de RAI Amsterdam 1983

Bert Holtkamp tijdens een interview van RTV Drenthe

Ik ging zelf ook in het bedrijf werken. Stap voor stap natuurlijk, want ik begon al toen ik begin 20 was. Ergens na de eeuwwisseling werd ik directeur voor het bedrijf. Ik ontwierp mijn eerste keuken (James Cook) en ik stond mede aan de wieg van allerlei Holtkamper producten, waaronder de Holtkamper Astro, Kyte en de Cocoons. Ik gaf leiding aan een team van 45 geweldige collega's. Samen groeiden we als team en merk steeds verder in het maken van innovatieve en hoogwaardige vouwwagens. Om wat afstand te nemen van de ouderwetse vouwwagens van de jaren negentig, noemden we onze producten 'tenttrailers'. Nog steeds een veelgehoorde term, al gebruik ik nu zelf gewoon weer 'vouwwagen', want al dat Engelstalige hoeft wat mij betreft niet meer ☺️. 

Jelle Holtkamp (jr.) circa 1983 bij de Holtkamper Flyer

Kees Kampeert 

In 2017 werd Holtkamper verkocht aan de Campfire Group en ging mijn vader Bert Holtkamp met verdiend pensioen (hij kampeert nog steeds). Ik richtte in hetzelfde jaar een nieuw bedrijf op en ik ging aan de gang met circulaire vouwwagens. Het huidige Kees Kampeert was geboren! 

Met onze Holtkamper Flyer in Noorwegen 2020

Als wij zelf gaan kamperen

Natuurlijk heb ik met alle Holtkamper modellen wel eens gekampeerd, maar tegenwoordig kamperen we natuurlijk met de Kees Kampeert Numero Dertien (en we passen er gemakkelijk in met z'n 5-en 😉). 

We kamperen het liefst op plekken waar het niet te druk of te commercieel is. Beetje authentiek is het mooiste. En er moet iets te ontdekken en te doen zijn voor de kleintjes. Een bos, bult, strand of plas bijvoorbeeld. We hebben geen vast vakantieland. Vaak tuffen we naar Denemarken of Zweden maar we blijven ook wel eens dichter bij huis. Als iets meer tijd hebben gaan we juist verder weg naar Griekenland of IJsland, maar dat is nu al weer een paar jaar geleden. In 2022 en 2023 gingen we/gaan we naar Bornholm, Denemarken. Een prachtig eiland!

2022 - Net aangekomen in Denemarken met de Kees Kampeert Numero Dertien

Waar is Kees?

Tja, Kees kampeert! 😄
Terwijl wij al het werk doen is Kees lekker aan het kamperen. In de winter bezoekt hij met zijn Numero Dertien de mooiste plekjes in Zuid-Europa en in de zomer trekt hij juist naar koelere oorden in het noorden. 'Geluk zit in een klein hoekje' zegt Kees altijd. Kees is een echte levensgenieter. 

Natuurlijk bestaat Kees niet echt maar wel op papier: bij de Kamer van Koophandel en het Benelux Merkenbureau. Daarom staat er een ® achter zijn naam. Hoe de naam Kees Kampeert is ontstaan? Het kwam voort uit de fantasie om het héle jaar door te kunnen kamperen, zomer en winter, de zon achterna reizend. Zoals Kees dat dus doet :). Daarom Kees Kampeert. Omdat Kees Kampeert. 

Kees Kampeert in de media

In de media
Soms besteden media aandacht aan onze gereviseerde vouwwagens. Hier kun je het teruglezen of zien.

En dan nog dit!

Vaste scherpe prijzen
We verkopen we onze kampeerspullen voor scherpe, vaste prijzen. We schatten ze naar waarde in en we staan in voor wat we verkopen. Want ook die familietraditie wil ik hooghouden: kwaliteit leveren en gewoon een goed en betrouwbaar bedrijf en merk zijn. 

In de bres voor de natuur
Iedereen moet iets doen want de natuur heeft het moeilijk. Daarom houden wij ons bij Kees Kampeert aan een paar gouden duurzaamheidsregels! 🌱 En natuurlijk richten we ons dagelijks op het behoud van alles wat nog langer gebruikt kan worden, zoals de wagentjes van Holtkamper waar we nieuwe tenten op plaatsen.


Kees en koeien 🐄
Er zijn miljoenen dieren in Nederland die binnen de bio-industrie een kort en zeer functioneel leven lijden. Daarom steunt Kees Kampeert graag Koeienrusthuis De Leemweg, waar koeien - net als mensen - gewoon van hun oude dag mogen genieten. Ja, genieten! Iedere koe die er een plekje vindt heeft natuurlijk ongelofelijk mazzel, maar kijk eens hoe mooi ze het hebben! Een goed begin is het halve werk.

Groningse groet en kampeer ze!

Jelle Holtkamp

RTL Kampeert op bezoek bij Kees Kampeert