Vouwwagens aan huis geleverd // Met garantie + recht van retour.

Start » Over

Over Kees Kampeert 

En Jelle Holtkamp

Jelle Holtkamp

Hi! Ik ben Jelle Holtkamp, eigenaar van Kees Kampeert. Je vindt bij ons volledig gereviseerde Holtkamper vouwwagens en veel accessoires. Met onze vouwwagenwebshop richten we ons volledig op de vouwwagens waar Holtkamper groot mee is geworden: de Astro, Cocoon, Flyer en Spacer! Stuk-voor-stuk supersnel op te zetten en van topkwaliteit en sinds 2021 zijn ze allemaal volledig gereviseerd.

Maar natuurlijk doe ik dit allemaal niet zomaar. Hier lees je meer over mij en mijn familie. En over Kees natuurlijk ;-).

Mijn opa, mijn vader en ik. En Holtkamper!

Jelle, Bert en nog een Jelle
Al in 1928 trok mijn opa (en naamgenoot) Jelle Holtkamp met zijn zelf ontworpen tent naar Ameland. Hij was erg ondernemend en hij hield van kwaliteit. In het Groningse Ter Apel had hij zijn eigen zaak en hij hield van pionieren. Maar ook van degelijkheid. In 1983 overleed mijn opa maar gelukkig maakt hij nog net het ontstaan van de Holtkamper Flyer mee. Want na jaren van ontwikkeling lanceerde zijn zoon Bert Holtkamp (mijn vader) in 1983 deze legendarische vouwwagen. Het was de definitieve doorbraak van Holtkamper. En nog steeds kent iedereen dit geweldige model.

En tussen de bedrijven door... werd ik geboren! Niet in een vouwwagen, maar het scheelde vast niet veel. :-). Ik werd genoemd naar mijn opa Jelle, een hele eer natuurlijk.

Alberdina
Maar ik moet natuurlijk ook nog mijn oma noemen, Alberdina Holtkamp! Zij was de sterke vrouw aan de zijde van mijn opa en samen timmerden ze aan hun eigen bedrijf. Mijn oma overleed in 1989 maar ze is nog altijd bij me en haar aanstekelijke lach gaat nooit meer uit mijn systeem. 

Jelle Holtkamp (sr.) in 1928

Een leven vol tentdoek

Ik groeide op tussen tentdoek, haringen en scheerlijnen en dat was natuurlijk geweldig. Ik ging altijd mee naar beurzen in binnen- en buitenland en op mijn twaalfde maakte ik al de promotiefilmpjes voor het bedrijf (op VHS natuurlijk). In 2001 ging ik professioneel voor het bedrijf aan de slag. Ik hield me bezig met productontwikkeling, inkoop, productie en verkoop en marketing. Vanaf 2008 werkte ik als directeur voor het bedrijf. Het waren zeer intensieve maar ook ontzettend mooie jaren. En ja, je ziet nog steeds veel van mijn vakantiefoto's op de website en in de folders van Holtkamper! Want ook tijdens de vakantie ging het werk gewoon door.

In 2012 was het tijd voor verandering. Ik startte met mijn eigen bedrijf. Na wat omzwervingen pakte ik in 2017 ook weer mijn 'eigen' producten erbij maar deze keer helemaal circulair :-). Het huidige Kees Kampeert was geboren!

In 2017 werd Holtkamper verkocht aan de Campfire Group en ging mijn vader Bert Holtkamp met pensioen.

Met heel veel plezier zet ik nu met Kees Kampeert de familietraditie voort die mijn opa Jelle Holtkamp in 1928 begon. Op naar 2028! :-)

Alberdina en Jelle Holtkamp RAI Amsterdam 1983

Als wij zelf gaan kamperen

Ik heb met alle Holtkamper modellen wel eens gekampeerd. Op dit moment heb ik zelf een Flyer met kuipgrondzeil in de voortent, perfect. Ik kampeer eigen altijd zonder Kees (zie verderop!) maar mét Katja en onze kinders Annelie (6), Jonah (4) en Lenn (1).

We kamperen het liefst op plekken waar het niet te druk of te commercieel is. Beetje authentiek is het mooiste. En er moet iets te ontdekken en te doen zijn voor de kleintjes. Een bos, bult, strand of plas bijvoorbeeld. We hebben geen vast vakantieland. Vaak tuffen we naar Denemarken of Zweden maar we blijven ook wel eens dichter bij huis. Als iets meer tijd hebben gaan we juist verder weg naar Griekenland of IJsland, maar dat is nu al weer een paar jaar geleden. Ons volgende doel was Finland maar door Corona werd het: Noorwegen!

Onderweg in Noorwegen 2020

En dan nog dit!

Vaste scherpe prijzen
We verkopen we onze kampeerspullen voor scherpe, vaste prijzen. We schatten ze naar waarde in en we staan in voor wat we verkopen. Want ook die familietraditie wil ik hooghouden: kwaliteit leveren en gewoon een goed en betrouwbaar bedrijf en merk zijn. Zie ook 'Waarom Kees Kampeert'.

In de bres voor de natuur
Iedereen moet iets doen want de natuur heeft het moeilijk. Daarom houden wij ons bij Kees Kampeert aan een paar gouden duurzaamheidsregels! 🌱 En natuurlijk richten we ons dagelijks op het behoud van alles wat nog langer gebruikt kan worden, zoals de wagentjes van Holtkamper waar we nieuwe tenten op plaatsen.


Kees en koeien 🐄
Er zijn miljoenen dieren in Nederland die binnen de bio-industrie een kort en zeer functioneel leven lijden (leiden?). Daarom steunt Kees Kampeert graag Koeienrusthuis De Leemweg, waar koeien - net als mensen - gewoon van hun oude dag mogen genieten. Ja, genieten! Iedere koe die er een plekje vindt heeft natuurlijk ongelofelijk mazzel, maar kijk eens hoe mooi ze het hebben! Een goed begin is het halve werk. En alles begint toch met bewustwording ;-)?

In de media

In de media
Soms schrijft er iemand iets over ons. Hier kun je het teruglezen!

Recent //

 

Uit het privé-archief //  

 

Groningse groet,
Jelle Holtkamp

Jelle Holtkamp (jr.) 1983

Hoe zit het met Kees

Kees 
De taken tussen Kees en mij zijn duidelijk verdeeld: Kees kampeert terwijl ik het werk doe. In de winter bezoekt hij met zijn vouwwagen de mooiste plekjes in Zuid-Europa en in de zomer trekt hij juist naar koelere oorden in het noorden. 'Geluk zit in een klein hoekje' zegt Kees altijd.

Natuurlijk bestaat Kees niet echt maar wel op papier: bij de Kamer van Koophandel en het Benelux Merkenbureau. Daarom staat er een ® achter zijn naam. Hoe de naam Kees Kampeert is ontstaan? Het kwam voort uit mijn eigen fantasie om het héle jaar door te kunnen kamperen, zomer en winter, de zon achterna reizend. Zoals Kees dat dus doet :). Daarom Kees Kampeert. Omdat Kees Kampeert. We zouden allemaal wel een beetje meer Kees willen zijn, toch?