// Vouwwagens en accessoires gratis aan huis geleverd

Over Jelle Holtkamp

// Eigenaar van Kees Kampeert 


Jelle Holtkamp

Jelle Holtkamp

Even voorstellen...

👋 Hi! Ik ben Jelle Holtkamp, eigenaar van Kees Kampeert.

Al in 1928 trok mijn opa Jelle Holtkamp (1910-1983) naar Ameland met een tent van eigen ontwerp. Hij had hem laten maken bij een atelier in Noord-Nederland. In het Groningse Ter Apel had hij zijn eigen dorpswarenhuis waar uiteindelijk ook de tenten van 'Holtkamp' werden verkocht. Ook vouwwagens en andere kampeerproducten werden later aan het assortiment toegevoegd.

Jelle Holtkamp (sr.) in 1928 met zijn tent van eigen ontwerp

En toen kwam de Holtkamper Flyer! En ik.

Zoon Bert Holtkamp ontwierp in de jaren zeventig een eigen, gepatenteerde vouwwagen. Met een supersnel vouwsysteem: de Holtkamper Flyer was geboren! Het was de definitieve doorbraak van Holtkamper. En nog steeds is de Flyer bekend bij veel kampeerders. Gemaakt in Groningen trouwens! Daarna volgden de Spacer, Astro, Cocoon en vele andere échte Holtkampers.

Tussen de bedrijven door werd ik geboren! Vernoemd naar mijn opa: Jelle Holtkamp dus :-). 

Alberdina
Mijn oma Alberdina Holtkamp (1904-1989) was de sterke vrouw aan de zijde van mijn opa en met z'n tweeën timmerden ze aan hun eigen bedrijf. Haar sterke, fijne karakter en aanstekelijke lach gaan nooit meer uit mijn systeem.

Mijn opa en oma tijdens de introductie van de Holtkamper Flyer op de RAI Amsterdam 1983

Een leven vol tentdoek

Ik groeide op tussen tentdoek, haringen en scheerlijnen en dat was natuurlijk geweldig. Ik ging mee naar beurzen in binnen- en buitenland en vanaf mijn twaalfde maakte ik de promotiefilmpjes voor het bedrijf (op VHS natuurlijk) die op de RAI in Amsterdam werden getoond (toen bleven mensen nog staan als ze een TV zagen). 

In 2001 ging ik professioneel voor het bedrijf aan de slag. Ik hield me bezig met productontwikkeling, inkoop, productie en verkoop. Later  werkte ik als directeur voor het bedrijf. In 2012 was het tijd voor verandering. Ik richtte mijn eigen bedrijf op en wilde pionieren, net als mijn vader en opa hadden gedaan.

In 2017 werd Holtkamper verkocht aan de Campfire Group en ging mijn vader Bert Holtkamp met verdiend pensioen (hij kampeert nog steeds). Ik ging in hetzelfde jaar weer aan de gang met vouwwagens maar dan vanaf de circulaire kant :-).  Het huidige Kees Kampeert was geboren! 

Met heel veel plezier zet ik nu de familietraditie voort die mijn opa Jelle Holtkamp in 1928 is begonnen en mijn vader later zo voortvarend voortzette. Ik houd dezelfde waarden en kwaliteitseisen aan die ik al die jaren gewend ben en ik doe het vooral met héél mijn hart. Of moet ik kampeerhart zeggen! 😍

Groningse groet,

Waar is Kees?

Tja, Kees kampeert! 😄
Terwijl ik al het werk doe is Kees lekker aan het kamperen. In de winter bezoekt hij met zijn vouwwagen de mooiste plekjes in Zuid-Europa en in de zomer trekt hij juist naar koelere oorden in het noorden. 'Geluk zit in een klein hoekje' zegt Kees altijd. Kees is een echte levensgenieter. 

Natuurlijk bestaat Kees niet echt maar wel op papier: bij de Kamer van Koophandel en het Benelux Merkenbureau. Daarom staat er een ® achter zijn naam. Hoe de naam Kees Kampeert is ontstaan? Het kwam voort uit de fantasie om het héle jaar door te kunnen kamperen, zomer en winter, de zon achterna reizend. Zoals Kees dat dus doet :). Daarom Kees Kampeert. Omdat Kees Kampeert. 

En dan nog dit!

Vaste scherpe prijzen
We verkopen we onze kampeerspullen voor scherpe, vaste prijzen. We schatten ze naar waarde in en we staan in voor wat we verkopen. Want ook die familietraditie wil ik hooghouden: kwaliteit leveren en gewoon een goed en betrouwbaar bedrijf en merk zijn. 

In de bres voor de natuur
Iedereen moet iets doen want de natuur heeft het moeilijk. Daarom houden wij ons bij Kees Kampeert aan een paar gouden duurzaamheidsregels! 🌱 En natuurlijk richten we ons dagelijks op het behoud van alles wat nog langer gebruikt kan worden, zoals de wagentjes van Holtkamper waar we nieuwe tenten op plaatsen.


Kees en koeien 🐄
Er zijn miljoenen dieren in Nederland die binnen de bio-industrie een kort en zeer functioneel leven lijden (leiden?). Daarom steunt Kees Kampeert graag Koeienrusthuis De Leemweg, waar koeien - net als mensen - gewoon van hun oude dag mogen genieten. Ja, genieten! Iedere koe die er een plekje vindt heeft natuurlijk ongelofelijk mazzel, maar kijk eens hoe mooi ze het hebben! Een goed begin is het halve werk.

Jelle Holtkamp (jr.) circa 1983 bij de Holtkamper Flyer

Met onze Holtkamper Flyer in Noorwegen 2020

Als wij zelf gaan kamperen

Natuurlijk heb ik met alle Holtkamper modellen wel eens gekampeerd, maar tegenwoordig kamperen we natuurlijk met de Kees Kampeert Numero Dertien (en we passen er met z'n 5-en gemakkelijk in 😉). 

We kamperen het liefst op plekken waar het niet te druk of te commercieel is. Beetje authentiek is het mooiste. En er moet iets te ontdekken en te doen zijn voor de kleintjes. Een bos, bult, strand of plas bijvoorbeeld. We hebben geen vast vakantieland. Vaak tuffen we naar Denemarken of Zweden maar we blijven ook wel eens dichter bij huis. Als iets meer tijd hebben gaan we juist verder weg naar Griekenland of IJsland, maar dat is nu al weer een paar jaar geleden. In 2022 gingen we naar Bornholm, Denemarken. Kijken waar we in 2023 uitkomen!

Met de Kees Kampeert Numero Dertien in Denemarken (maar nog even opzetten 🙂).

Kees Kampeert in de media

In de media
Soms besteden media aandacht aan onze gereviseerde vouwwagens. Hier kun je het teruglezen of zien.

RTL Kampeert op bezoek bij Kees Kampeert