Vouwwagens aan huis geleverd // Met garantie + recht van retour.

Start » Over » Over Jelle Holtkamp

Over Kees Kampeert 

// En eigenaar Jelle Holtkamp.

Jelle Holtkamp

Even voorstellen

Hi! Ik ben Jelle Holtkamp, eigenaar van Kees Kampeert. Je vindt bij ons volledig gereviseerde Holtkamper vouwwagens en veel accessoires. We richten ons volledig op de vouwwagensmodellen waarmee Holtkamper groot is geworden: de Cocoon en de Spacer! Stuk-voor-stuk supersnel op te zetten en van topkwaliteit en natuurlijk zijn ze allemaal tiptop gereviseerd door Kees Kampeert. Onderstaand lees je hoe het allemaal begon! 

Over mijn opa, mijn vader en mij.
En Holtkamper!

Jelle, Bert en nog een Jelle
Al in 1928 trok mijn opa (en naamgenoot) Jelle Holtkamp naar Ameland met een tent van eigen ontwerp. Hij had hem laten maken bij een atelier in Noord-Nederland. In het Groningse Ter Apel had hij zijn eigen dorpswarenhuis waar uiteindelijk ook de tenten van 'Holtkamp' werden verkocht. Ook vouwwagens en andere kampeerproducten werden later aan het assortiment toegevoegd.

Zoon Bert Holtkamp ontwierp in de jaren zeventig een eigen, gepatenteerde vouwwagen. Met een supersnel vouwsysteem: de Holtkamper Flyer was geboren! Mijn opa maakte gelukkig nog net nog net de introductie mee waarna hij in 1983 overleed. De Holtkamper Flyer was de definitieve doorbraak van Holtkamper. En nog steeds kennen velen deze geweldige klassieker. Gemaakt in Groningen trouwens! Daarna volgden de Spacer, Astro, Cocoon en vele andere échte Holtkampers. Mijn vader is echt zijn hele leven erg productief geweest en met succes. 

Tussen de bedrijven door... werd ik (Jelle) geboren! Niet in een vouwwagen, maar het scheelde vast niet veel :-). 

Alberdina
Maar ik wil ook Alberdina Holtkamp (1904-1989) noemen! Mijn oma. Zij was de sterke vrouw aan de zijde van mijn opa en met z'n tweeën timmerden ze aan hun eigen bedrijf. Haar sterke, fijne karakter en aanstekelijke lach gaan nooit meer uit mijn systeem.

Alberdina en Jelle Holtkamp RAI Amsterdam 1983 tijdens de introductie van de Holtkamper Flyer

Een leven vol tentdoek

Ik groeide op tussen tentdoek, haringen en scheerlijnen en dat was natuurlijk geweldig. Ik ging altijd mee naar beurzen in binnen- en buitenland en op mijn twaalfde maakte ik al de promotiefilmpjes voor het bedrijf (op VHS natuurlijk) die op de RAI in Amsterdam werden getoond (toen bleven mensen kijken als ze een TV zagen staan). 

In 2001 ging ik professioneel voor het bedrijf aan de slag. Ik hield me bezig met productontwikkeling, inkoop, productie en verkoop en marketing. Vanaf 2008 werkte ik als directeur voor het bedrijf. Het waren zeer intensieve maar ook ontzettend mooie jaren. 

In 2012 was het tijd voor verandering. Ik richtte mijn eigen bedrijf op en wilde pionieren, net als mijn vader en opa hadden gedaan. In 2017 werd Holtkamper verkocht aan de Campfire Group en ging mijn vader Bert Holtkamp met verdiend pensioen (hij kampeert nog steeds). Ik pakte in hetzelfde jaar weer mijn 'eigen' producten erbij maar dan vanaf de circulaire kant :-).  Het huidige Kees Kampeert was geboren! 

Met heel veel plezier zet ik nu (op mijn eigen manier) de familietraditie voort die mijn opa Jelle Holtkamp in 1928 is begonnen. Met dezelfde normen en waarden en altijd stap-voor-stap.

Groningse groet,

Hoe zit het met Kees

Kees 
De taken tussen Kees en mij zijn duidelijk verdeeld: Kees kampeert terwijl ik het werk doe. In de winter bezoekt hij met zijn vouwwagen de mooiste plekjes in Zuid-Europa en in de zomer trekt hij juist naar koelere oorden in het noorden. 'Geluk zit in een klein hoekje' zegt Kees altijd.

Natuurlijk bestaat Kees niet echt maar wel op papier: bij de Kamer van Koophandel en het Benelux Merkenbureau. Daarom staat er een ® achter zijn naam. Hoe de naam Kees Kampeert is ontstaan? Het kwam voort uit de fantasie om het héle jaar door te kunnen kamperen, zomer en winter, de zon achterna reizend. Zoals Kees dat dus doet :). Daarom Kees Kampeert. Omdat Kees Kampeert. 

Jelle Holtkamp (sr.) in 1928 met zijn tent van eigen ontwerp

Jelle Holtkamp (jr.) circa 1983 bij de Holtkamper Flyer

Kamperen met de Holtkamper Flyer in Noorwegen 2020

Als wij zelf gaan kamperen

Ik heb met alle Holtkamper modellen wel eens gekampeerd. Op dit moment heb ik zelf een Flyer met kuipgrondzeil in de voortent, perfect. Ik kampeer eigen altijd zonder Kees (zie verderop!) maar mét Katja en onze kinders Annelie (7), Jonah (4) en Lenn (2).

We kamperen het liefst op plekken waar het niet te druk of te commercieel is. Beetje authentiek is het mooiste. En er moet iets te ontdekken en te doen zijn voor de kleintjes. Een bos, bult, strand of plas bijvoorbeeld. We hebben geen vast vakantieland. Vaak tuffen we naar Denemarken of Zweden maar we blijven ook wel eens dichter bij huis. Als iets meer tijd hebben gaan we juist verder weg naar Griekenland of IJsland, maar dat is nu al weer een paar jaar geleden. Ons volgende doel was Finland maar door Corona werd het: Noorwegen! En toen Bornholm, Denemarken. Het is ieder jaar weer heerlijk om een bestemming te kiezen.

En dan nog dit!

Vaste scherpe prijzen
We verkopen we onze kampeerspullen voor scherpe, vaste prijzen. We schatten ze naar waarde in en we staan in voor wat we verkopen. Want ook die familietraditie wil ik hooghouden: kwaliteit leveren en gewoon een goed en betrouwbaar bedrijf en merk zijn. Zie ook 'Waarom Kees Kampeert'.

In de bres voor de natuur
Iedereen moet iets doen want de natuur heeft het moeilijk. Daarom houden wij ons bij Kees Kampeert aan een paar gouden duurzaamheidsregels! 🌱 En natuurlijk richten we ons dagelijks op het behoud van alles wat nog langer gebruikt kan worden, zoals de wagentjes van Holtkamper waar we nieuwe tenten op plaatsen.


Kees en koeien 🐄
Er zijn miljoenen dieren in Nederland die binnen de bio-industrie een kort en zeer functioneel leven lijden (leiden?). Daarom steunt Kees Kampeert graag Koeienrusthuis De Leemweg, waar koeien - net als mensen - gewoon van hun oude dag mogen genieten. Ja, genieten! Iedere koe die er een plekje vindt heeft natuurlijk ongelofelijk mazzel, maar kijk eens hoe mooi ze het hebben! Een goed begin is het halve werk.

Kees Kampeert in de media

In de media
Soms besteden media aandacht aan onze gereviseerde vouwwagens. Hier kun je het teruglezen of zien.

Verwacht //

  • RTL KAMPEERT - uitzending eind januari 2022


Recent //


Uit het privé-archief //  

RTL Kampeert op bezoek bij Kees Kampeert 2021