Kees en Koeien

Kees Kampeert steunt Het Koeienrusthuis in Zandhuizen

Er zijn miljoenen dieren in Nederland die binnen de bio-industrie een erg kort en technisch leven lijden. Daarom steunt Kees Kampeert graag Koeienrusthuis De Leemweg, waar koeien - net als mensen - gewoon van hun oude dag mogen genieten. Ja, genieten! Iedere koe die er een plekje vindt heeft natuurlijk ongelofelijk mazzel, maar kijk eens hoe mooi ze het hebben! Een goed begin is het halve werk. 

Hoe oud wordt een koe?

In de bio-industrie wordt een koe hooguit 5-6 jaar oud. Dit terwijl ze eigenlijk prima 25 jaar kunnen worden. Als je dat in mensenjaren vertaald, worden koeien in de bio-industrie doodgemaakt als ze 19 jaar oud zijn. En bij Het Koeienrusthuis mogen ze gewoon 80 worden!

Prachtig, een koe van 80

De koeien die in Zandhuizen wonen hoeven geen melk meer te geven, ze hoeven geen kinderen te baren en hoeven geen geld op te leveren. Sterker: ze kosten geld terwijl ze van hun oude dag genieten. En omdat koeien nu eenmaal niet kunnen sparen voor hun pensioen, helpen wij De Leemweg ieder jaar graag met een klein beetje geld. 🙂 Zodat koeien er gewoon lekker oud kunnen worden. Prachtig, een koe van 80! (Vertaald naar mensenjaren).

 

Ook doneren? Kijk op de website van het Koeienrusthuis