// De Vouwwagens van Kees Kampeert

FAQ

Algemeen

Waarom heet de vouwwagen 'Numero Dertien'?

De Kees Kampeert №13 heeft zijn naam te danken aan een Gronings plaatsje niet ver van Scheemda: Numero Dertien dus 😀. We kozen deze naam vanwege onze oude Groningse roots: al in 1928 liet Jelle Holtkamp sr zijn eerste tent van eigen ontwerp maken vanuit het Groningse Ter Apel, waar later ook het bedrijf Holtkamper zou ontstaan. En: in het jaar 2013 ontstond het eerste idee voor de Kees Kampeert Numero Dertien. Jelle Holtkamp jr. ging toen voor het eerst op zoek naar de bouwstenen voor zijn ideale circulaire vouwwagen. 

Brengt het getal 13 geluk?

Geen idee! 😄 Er zijn in elk geval steeds minder mensen die geloven in de invloed van ladders, zwarte katten en getallen. Sterker nog: er zijn best wat zaken waarbij 13 juist veel goeds betekent. Denk maar eens aan het fijne van een 13e maand 💶☺️ en aan de landen Italië en China waar 13 als een geluksgetal geldt 🍀. En dat 'Numero Dertien' uit precies 13 tekens bestaat is natuurlijk ook heel grappig 😀. Wikipedia schrijft trouwens: 'Dertien is één meer dan twaalf en één minder dan veertien.' Spot on!

Onze slogan bij de Kees Kampeert №13 is: 'Geluk zit in een klein hoekje'. En dat dekt ook wel de lading want wat is het toch heerlijk om met de Numero Dertien te kamperen 😻.

Wat is de kwaliteit van de №13?

De Kees Kampeert Numero Dertien behoort tot het topsegment van de Nederlandse vouwwagens🥇. We gebruiken alleen Europese materialen van de hoogste kwaliteit. Bijvoorbeeld: het katoendoek is van Ten Cate ® en het bysonil van Mehler Texnologies ®.

Weet Kees Kampeert wel hoe je vouwwagens bouwt?

Ja gelukkig wel 😄. Oprichter en eigenaar Jelle Holtkamp zat vanaf zijn vroege jeugd op de vouwwagenschool 👨‍🎓😉. Zijn opa Jelle Holtkamp en vader Bert Holtkamp waren de oprichters van Holtkamper. Vanaf 2003 stond Jelle zelf aan het roer van het bedrijf. Lees meer...

Is alles aan de №13 nieuw?

Nee, in de №13 worden nieuwe èn gebruikte componenten verwerkt! En dat doen we bewust: de №13 heeft hierdoor een veel kleinere ecologische voetafdruk dan andere vouwwagens want veel componenten hoeven niet opnieuw geproduceerd te worden.

Het komt er grofweg op neer dat de metalen componenten gebruikt zijn en dat dus de rest nieuw is. Het chassis, wagenkarkas en tentframe zijn voorbeelden van gebruikte componenten. De tent, de wagenzeilen en het matras zijn voorbeelden van nieuwe componenten. Voor details zie de pagina 'Technisch', daar vind je per onderdeel de herkomst.

Werkt alles naar behoren?

Zeker! Alleen componenten die met gemak een tweede leven aan kunnen komen terecht in de №13. En natuurlijk worden ze goed gecontroleerd en daar-waar-nodig, gereviseerd. 

Bezichtigen/bestellen

Waar kan ik de Numero Dertien bekijken?

Dat kan in Scheemda! Maak nu een afspraak voor bezichtiging dan zetten we de uitvoering van jouw keuze voor je klaar.

Kan ik de №13 ook online bestellen (zonder bezichtigen)?

Jazeker, dat kan! Je bestelt online en zodra beschikbaar krijg je de №13 aan huis geleverd met 14 dagen retourrecht. Ideaal als je weinig tijd hebt of als je het gewoon gemakkelijker vindt. De Holtkamper vouwwagens die wij verkopen zijn trouwens al jaren online te bestellen, dus we weten hoe het moet 🙂.

Verkrijgbaarheid

Wat is de levertijd?

De №13 kent geen standaard levertermijn. Informeer daarom naar de actuele levertijd via Whatsapp, Telefoon of Mail.

Kan ik mijn eigen vouwwagen laten omtoveren tot een №13?

Ja dat kan misschien toekomstig! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Eigenschappen

Kun je de №13 echt zo snel opzetten?

Nou en of. Veel vouwwagenmerken beweren dat het opzetten héééél 🤥😄 gemakkelijk gaat maar bij de №13 is het ook echt zo. Kijk maar naar het (stuntelige) opzetfilmpje dat we hebben gemaakt. Deze is niet nabewerkt zoals je kunt zien 😆 en je hebt hem echt zo staan, ook voor een nachtje.

Ik ben vrij lang. Pas ik wel in de BedStee?

De ervaringen van onze langere klanten zijn goed! Dit komt omdat je om het matras heen best wat ruimte over hebt voor kussen en tenen 🦶. Net als je thuis vaak hebt. Kortom: de ruimte die je als lang mens hebt, stopt niet direct bij de rand van het 2.00 meter lange en 1.40 meter brede matras (maar wel bij 2.10 meter resp. 1.50 meter 😀). 

Mag je de №13 nat invouwen?

Natuurlijk mag dat 💧! En weet je wat fijn is: je bed en beddengoed blijven mooi droog! ☂️ Dat komt omdat de tent helemaal rondom aan de wagen is bevestigd met waterafstotende YKK ritsen. Water kan hierdoor niet zomaar naar binnen stromen bij het inklappen. En dan heb je nog de aparte binnentent van de BedStee: die is ook gemaakt van sterk buitententdoek waardoor je beddengoed extra beschermd blijft tegen vocht.

En dan de disclaimer 🧐: je moet de vouwwagen natuurlijk wel weer op tijd uitvouwen, zodat hij kan luchten. Laat de vouwwagen maximaal 24 uur nat ingevouwen en zorg dat hij op alle plekken goed gedroog is voordat je hem voor langere tijd ingevouwen laat. 

Onderhoud

Hoe moet ik de №13 onderhouden?

Het belangrijkste is dat je eens in de 2 jaar de wagen laat onderhouden. Dat kan bij ieder aanhangwagenbedrijf of caravanbedrijf en ook bij sommige autogarages. Bij een servicebeurt wordt het remsysteem nagekeken en gesmeerd, maar ook worden de lichten en de banden gecontroleerd. 

Blijven onderdelen verkrijgbaar?

Ja, onderdelen blijven gewoon beschikbaar. Voor het wagenkarkas, het frame en het lattenbodembed kun je terecht bij Kees Kampeert en voor het chassis (Al-ko) kun je zelfs terecht bij aanhangwagen- en  caravanbedrijven door heel Europa.  

Heb je een andere vraag? Stel hem dan hier.

Stel je vraag via mail of Whatsapp of via onderstaand formulier!

In de media 📰