Duurzaamheid bij Kees Kampeert

Onze gouden duurzaamheidsregels  🌱


1. Verpakkingen zijn bij ons altijd tweedehands

Uit alle hoeken en gaten halen we gebruikte verpakkingen die we kunnen gebruiken voor de accessoires die je bij ons koopt. Daarom kom je de gekste dozen en materialen tegen als je een pakketje van ons ontvangt 😁. Maar dus wel lekker duurzaam!

2. We gebruiken bijna alles opnieuw

De materialen die in Holtkamper vouwwagens worden gebruikt hebben gelukkig een hardnekkig lange levensduur. Ze zijn dan ook bijna altijd opnieuw te gebruiken. Wij kijken bij ieder onderdeeltje of we er nog iemand anders blij mee kunnen maken. Of we bewaren het tot het in een andere vouwwagen van pas komt. Nederlandse zúnigheid is eigenlijk vreselijk duurzaam! 🇳🇱

3. Kachel? Uit als het kan!

We werken vaak buiten als het kan en binnen als het niet anders kan. En als het niet vriest houden we de kachel uit en doen we extra warme kleding aan en dan vouwen maar! 🥶

4. Heet water? Hoeft niet per se

We maken van alles schoon bij Kees Kampeert 💦 maar dat gaat ook prima met koud of lauwwarm water. De heetwaterboiler staat dus uit en gaat alleen aan als het echt moet.

5. Zo veel mogelijk het licht uit

Als we buiten werken hebben we altijd licht zat 🌞. En ook binnen is het meestal licht genoeg, vooral als de zon schijnt. Is het wel te donker om aan de slag te kunnen zonder licht dan gaan bij ons de LED-lampen aan 💡.

6. Zendingen altijd combineren met andere ritten

De spullen die wij verzenden (losse accessoires of complete vouwwagens) worden altijd gecombineerd verzonden met spullen van andere leveranciers. Zo wordt voorkomen dat er een transporteur of koerier 🚚 alleen maar voor ons pakketje of voor onze vouwwagen rijdt.

7. Zo min mogelijk retouren

We proberen er alles aan te doen om het aantal retouren te beperken 🚧. Het is en blijft natuurlijk een ieders goed recht, maar door zo goed mogelijk ons best te doen op de beschrijving en de foto's (en soms videopitch 🎥) van het product, proberen we miskopen (en dus retouren) te voorkomen.

8. Alleen maar Holtkampers...

Als er iets duurzaam geproduceerd is, zijn het wel Holtkamper vouwwagens 🥰. Dus eigenlijk is dat onze grootste bijdrage aan het hele duurzaamheidsverhaal! Al in de jaren tachtig werd besloten dat ze super lang mee moesten gaan, van top tot teen. En dat de materialen van goede bronnen moesten komen. Zo is er bijvoorbeeld stelselmatig geen hardhout gebruikt, waardoor het Amazonegebied of het woud op Borneo niet extra belast wordt door een paar vrolijke kampeerders 🥴. En de tenten en wagens werden niet gemaakt in Verweggistan, maar gewoon in Nederland en Duitsland. Dat scheelt een hoop transport (en werkgelegenheid)!

9. En daar is ie weer: de Kees Kampeert Koffiebeker!

Want ook die is hartstikke duurzaam 🤩♻️, gaat nooit meer af, van RVS.

 

 

- Heb je nog een duurzaamheidstip voor ons? Geef door! -